More

  Како варените јајца да се лупат магично лесно?

  spot_img

  Варените јајца се вкусни сами по себе, но и суштинска состојка во зелената салата или салатата со туна. Без разлика како претпочитате да ги користите варените јајца, лупењето може да биде незгодно.

  На сите ни се случило да се мачиме долго со лупење на варените јајца или пак дел од јајцата да ни се откинуваат и да останат залепени на ситните парченца лушпата.

  Веројатно постојат и други кујнски трикови за да се олесни лупењето на варени јајца – но овој е едноставно најдобар!

  Повеќе за ова прочитајте на „Арт кујна“.

  Фото: Pexels

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img