More

  Како културно да му кажете на пријателот дека има непријатен мирис на телото

  spot_img

  Летните месеци пристигнаа и многумина од нас наидуваат на непријатни мириси од нашите пријатели. Во овие ситуации, важно е да знаете како да им кажете на културен начин дека тоа ви пречи.

  Потењето е нормална појава
  Се разбира, потењето е нормална појава. Непријатен мирис се јавува кога бактериите ја разградуваат потта на кожата. Значи, непријатниот мирис не мора да значи дека некој е валкан, бидејќи се зависи од фактори како зачестеноста на потењето, климата и влажноста на воздухот.

  Не прави голема работа од ситуацијата. Бидете кратки и кажете дека сте забележале дека се борат со непријатен мирис, пишува klix.

  Некои од речениците што можете да ги кажете се: „Имате ли момент за разговор? Би сакал да разговарам со вас за нешто малку непријатно“ или „Знам дека има многу причини за непријатен мирис. Дали знаете што се случува и дали има некој начин да ви помогнам?“.

  Ако зборувате за тоа премногу, тоа ќе направи проблемот да изгледа поголем отколку што е, што може да влијае на нивната самодоверба.

  Таа личност веројатно ќе се чувствува малку засрамена или засрамена откако ќе и кажете, но тоа е сосема природно. Можете дури и да им кажете дека и самите сте имале сличен проблем, што може да помогне да се олесни разговорот и да се префрлите на друга тема.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img