More

  Како беше пречекан Мицкоски на конгресот на ЕПП во Букурешт?

  spot_img

  Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на Конгресот на Европската народна партија (ЕПП) во Букурешт беше пречекан и најавен како лидер на опозицијата во Македонија без да се спомене зборот Северна.

  Најавувачката на лидерите на партиите имаше мал проблем со изговорот на неговото презиме, изговарајќи го Миковски наместо Мицкоски.

  Сепак, таа го најави како лидер на опозицијата во Македонија, а на истиот начин тоа беше пренесено и на официјалниот екран на настанот.

  Во ЕПП членува и грчката владеачка партија Неа Демократија на премиерот Кирјакос Мицотакис.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img