More

  Кадиров објави снимка од нападот на руските сили

  spot_img

  Руските вооружени сили постигнале значителен напредок во борбите во јужниот дел на Бахмут, особено во населбата Клешејевка. Според извештаите, северно од населбата руските војници ја окупирале железничката станица „Клешејевка“, што го потврдуваат и украински извори.

  „Вооружените сили на Руската Федерација напредуваа во жестоки борби кон клучната височина каде што се наоѓа упориштето Клешеев. Напаѓачките групи на руската армија се позиционираа на периферијата, а поголемиот дел од самата Клешејевка сега се движи во „сивата зона“, додека непријателот ги повлекува своите сили под интензивен оган“- се наведува во извештајот на руските сили од фронтот

  За напредувањето на руските сили кај Бахмут се огласи и чеченскиот лидер Рамзан Кадиров.

  – На западната периферија на Клешејевка, украинските нацисти претрпеа големи загуби. На нив професионално работеа пилоти на дронови од одредот „Варвари“ на легендарните специјалци „Ахмат“. Авијациското извидување го откри движењата на непријателот и навремено ги пренесе координатите – објави Кадиров на својот канал на Телеграм, со видео кое ги докажува неговите тврдења.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img