More

  Изникнат кромид: Дали е безбеден за јадење?

  spot_img

  Кромидот е главен производ во кујните ширум светот. Но, дали знаевте дека никнатиот кромид не само што е безбеден за јадење, туку може да биде и многу хранлив?

  Никулците од кромид можат да бидат свеж, зачинет додаток на јадењата, пренесува Данас.

  Ако ви никнал кромидот, можете да го засадите во лабава почва, само внимавајте да не го закопате премногу длабоко. Редовното наводнување е клучно бидејќи кромидот напредува во влажна средина.

  Откако ќе созрее, а стеблото му се исуши и пожолти, готов е за берба. Кулинарските можности со кромид се речиси неограничени!

  Изникнатиот кромид, иако не е секогаш најпривлечен на прв поглед, може да им даде на јадењата уникатен вкус и хранлива вредност. Значи, ако вашиот кромид никнал, не го фрлајте во ѓубре. Безбедно е за јадење и може многу да ги подобри вашите јадења.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img