More

  Изедете едно јаболко и отстранете го лошиот здив!

  spot_img

  Уште го памтам советот на мајка ми која секогаш кога ќе кажев дека ми се јаде лук, ама не сакам да смрдам кога ќе одам некаде, ми велеше: Изеди едно јаболко!

  И сега, меѓудругите, го гледам истиот совет. Свежото јаболко доста добро го решава проблемот со непријатниот мирис на лукот. Исто како и сокот од лимон и зелениот чај.

  Сите знаеме колку лукот е добар за нашето здравје и колку го подобрува вкусот на храната, но сепак имаме проблем со него. Знаеме и зошто – тешко е да се ослободиме од неговиот интензивен и непријатен мирис.

  Освен што останува на прстите откако ќе го исечкаме, здивот после јадење лук не е најпријатното нешто на светот. Па, како да се ослободите од него?

  Повеќе за ова на „Арт кујна“.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img