More

  Изабела Роселини на 69 години: Постара, посреќна

  spot_img

  Кога ја повлекува линијата, ѕвездата на филмот Сино кадифе, која го толкува авторот на книгата за готвење Симко Бек во новата серија Џулија, проценува дека во позрелите години почнала повеќе да го цени животот, станала посреќна.

  Таа е многу благодарна за сето она што го доживеала: „Почнувате да ја цените среќата и фантастичните луѓе што сте ги запознале, извонредните можности што сте ги имале.

  Таа признава и дека имала затишје во актерската кариера. Нејзината мајка, актерката Ингрид Бергман (таткото на Изабела е режисерот Роберто Роселини), ја подготвуваше за помалку улоги со текот на годините.

  Кога видела дека има се помалку филмски понуди, решила да посвети време на образованието. „Кога почнав да работам помалку бидејќи немаше многу улоги за постарата актерка, се вратив на универзитетот“, изјави таа за Town & Country во 2019 година. Истата година, таа продолжи магистерски студии на колеџот Хантер, каде што ја надгради познавање на грижата за животните.. Тој секојдневно се грижи за нив на сопствената органска фарма на Лонг Ајленд. „Јас сум таму секој ден. Имам персонал, но ако некому му треба помош, јас помагам. Ги прегледувам животните, ги хранам, чистам амбари…“

  Во 2018 година, Роселини изјави за InStyle дека нејзиниот пристап кон стареењето е фактот што таа го прифаќа. „Никогаш не жалам што немам 35 години. Кога си млад, под притисок си да заработиш пари, се докажуваш. Морав да бидам убавица, актерка… Тоа што ме интересираа животни или да водам фарма немаше вредност. Така, возраста ми даде време да ги правам работите што отсекогаш сум сакал да ги правам. На некој начин, сега се чувствувам побогат“.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img