More

  Иако видео технологијата сè повеќе се користи во фудбалот, сепак нема да има примена на ВАР систем на натпреварите од Првата лига на Шведска

  spot_img

  Иако видео технологијата сè повеќе се користи во фудбалот, сепак нема да има примена на ВАР систем на натпреварите од Првата лига на Шведска, бидејќи така одлучиле клубовите од елитното натпреварување.

  Шведската фудбалска федерација имаше намера да држи чекор со светот, но демократски го послуша мнозинското мислење на „базата“ и се откажа од претходната идеја за воведување ваков вид на помош на судиите на теренот.

  – Вкупно 18 клубови и два фудбалски региони се изјаснија против воведувањето ВАР во лигата и ние го почитуваме тоа. Ниту сега го предложивме, ниту, како што стојат работите, ќе го предлагаме во иднина, откри претседателот на Федерацијата, Фредерик Рајнфелт, кој беше многу разочаран, со оглед на тоа што беше најголемиот поборник за ВАР.

  фото: МИА

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img