More

  Годинава економијата ќе порасне за 2,6%, додека следната ќе забележи раст од 3,6%

  Македонската економија оваа година ќе порасне за 2,6%, а во наредната година ќе порасне за 3.6%. Инфлацијата која полна да забавува минатата година ќе го продолжи трендот.

  Со есенските макроекономски проекции, централната банка за годинава предвиде раст од 3% и инфлација од 3,5 до 4 отсто. На среден рок за 2025 и 2026 година, беше предвиден раст на БДП од 4% и инфлација од околу 2%.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img