More

  Го победи Ердоган во Истанбул, некои веруваат дека тој е идниот претседател на Турција

  spot_img

  Горушица е крајно непријатно чувство кое го доживуваме како горлива болка или непријатност во пределот на градниот кош, која може да се прошири на вратот или грлото. Ова чувство е поврзано со зголемувањето на стомачната киселина. Според истражувањата, дури 80% од луѓето кои имаат проблеми со варењето имаат проблеми и со металоиди (медицинско истражување Donat).

  Горушица не само што предизвикува печење или горчлив вкус во устата, туку може да предизвика и гадење, повраќање, отежнато голтање и чувство на голема тежина во градите. Квалитетот на животот е силно поврзан со општата благосостојба; затоа луѓето често се жалат на непријатност поради металоиди, ограничувања во јадењето одредени намирници и изведување различни активности, како на пример трчање.

  Што можеме да направиме во случај на горушица?

  Најголемо значење им се придава на промените во начинот на живот, особено на начинот на исхрана:

  1. Намалете ја телесната тежина доколку е прекумерна. Различните здравствени програми на Донат можат да ви помогнат во ова.

  2. Избегнувајте премногу тесна облека.

  3. Намалете или прекинете го консумирањето алкохол и тутун.

  4. Избегнувајте тешки физички напори кои го оптоваруваат вашето тело и стомак.

  5. Ако земате одредени лекови, разговарајте со вашиот лекар за тоа што може да предизвика металоиди.

  6. Јадете што е можно помалку масна храна.

  7. Избегнувајте легнување веднаш по оброкот.

  8. Пијте го Донат секој ден како природно решение, според препораките како да го пиете во случај на проблеми со горушица.

  Некои намирници можат да предизвикаат значително зголемување на производството на желудочна киселина, па ако често патите од горушица, овие намирници ретко би требало да се најдат во вашата чинија:

  • Мрсна храна

  • Чоколадо

  • Агруми

  • Кафе

  • Домат и неговите производи

  • Кромид

  • Лук

  • Топла зачини

  Како може Донат да помогне?
  Донат е природно решение за проблеми со горушица бидејќи ја неутрализира стомачната киселина и го ублажува чувството на печење и болка во градите. Донат е алкален раствор со многу водород карбонат и комбинација на основни минерали – магнезиум, натриум и калциум. Ја неутрализира стомачната киселина и затоа го ублажува чувството на печење во желудникот и/или хранопроводникот веднаш по пиењето. Ги регулира металоидите на сосема природен начин. Со правилна исхрана и здрави животни навики, Донат може да биде голема помош во решавањето на овие проблеми.

  Како да се напиете Донат ако страдате од горушица?
  Донат може да се пие секој ден бидејќи тоа е природна минерална вода која не предизвикува зависност.

  Секој чекор кон ублажување на горушица е чекор кон подобар квалитет на живот и севкупна благосостојба.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img