More

  Гитаристот на Квин Брајан Меј беше прогласен за витез

  - Advertisement -

  Во вторникот кралот Чарлс III го прогласи за витез Брајан Меј, гитаристот на групата Квин, а сега неговото име ќе биде придружено со титулата Сер, како што е случајот со Мик Џегер од Ролинг Стоунс или Елтон Џон.

  Меј беше прогласен за витез за заслуги за музика и филантропија.King Charles lays a sword on the shoulder of Brian May while knighting him at Buckingham Palace

  Според традицијата, кога некој е прогласен за витез, кралот со мечот го допира рамото на оној што ја добива титулата.King Charles chats with Brian May after knighting him at Buckingham PalaceKing Charles chats with Brian May after knighting him at Buckingham PalaceBrian May with wife Anita Dobson after being knighted

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img