More

  Германската армија планира да го користи ТикТок за регрутирање нови припадници на вооружените сили

  spot_img

  Германската армија планира да го користи ТикТок за регрутирање нови припадници на вооружените сили, јави ДПА, повикувајќи се на Министерството за одбрана на земјата.

  – За да се натпреваруваме со најдобрите умови, употребата на ТикТок е апсолутно императив. За таа цел, на крајот на овој месец, одборите за вработување во Германија почнуваат да спроведуваат нов пристап базиран на апликации, користејќи специјално развиена програма – рече портпаролката на германското министерство за одбрана.

  Според портпаролката, која ДПА не ја именува, „од суштинско значење е Бундесверот да допре до младите луѓе на место каде што ќе можат дигитално да добијат информации и да разменуваат идеи “.

  Таа додаде дека припадниците на службата ќе можат слободно да пристапуваат до социјалните платформи сè додека го прават тоа додека се на одмор, од сопствени средства и не откриваат воени тајни.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img