More

  Гашиќ: Оружјето запленето од мигрантите доаѓа од албанската мафија од Косово и Метохија

  spot_img

  Оружјето запленето од мигрантите, на територијата долж границата со Унгарија, потекнува од Косово и Метохија од албанската мафија, изјави министерот за внатрешни работи Братислав Гашиќ на поставувањето камен-темелник на зградата на Командата на жандармеријата во Раковица, пренесува РТС.

  Министерот за внатрешни работи Братислав Гашиќ постави камен-темелник на новата зграда на Командата на Жандармеријата во Раковица и по тој повод изјави дека оваа единица е гордост на Србија и дека ниту една организирана криминална група не е добредојдена во Србија, пишува РТС.

  „Она со што сите можеме да се гордееме се резултатите што ги имаме. Дека ниту една организирана криминална група, ниту еден криминалец не е добредојдена во Република Србија. Дека сте таму за да спречите било кој од нив кој на кој било начин сака да ја загрози безбедноста на граѓаните на Србија, особено на нашите деца“, рече Гашиќ.

  Министерот Гашиќ рече дека организираните криминални групи кои шверцуваат мигранти на северот на Србија имаат помош од албанската мафија од Косово и Метохија.
  „Тоа не се мигранти, тоа се организирани криминални групи против кои се бориме. Тоа значи дека ние одвојуваме што се мигранти, а што организирани криминални групи, со помош на албанската мафија, која доаѓа од нашата јужна провинција – оружје и се, и тоа треба да им го кажеме на граѓаните. Оружјето доаѓа одоздола, тоа е ваш голем труд и работа. Се надевам дека луѓето се згрижени и задоволни од се, па само продолжи“, рече Гашиќ.

  Гашиќ истакна дека припадниците на Жандармеријата се гордост на Србија и им порача дека опремата што самите ја избрале ќе пристигне до крајот на годината.

  „Вие сте гордоста на Србија и тоа го покажувате секој ден. Вие го заслужувате сето она што ние се обидуваме да го направиме“, рече Гашиќ.

  Командантот на жандармеријата Саша косовиќ на Гашиќ му подари сабја, копија на сабја на првиот српски министер за внатрешни работи Јаков Ненадовиќ. Гашиќ ја посети локацијата на идната нова командна зграда, го постави камен-темелникот и ги поздрави припадниците на Жандармеријата.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img