More

  Европската комисија воведе привремени царински стапки

  spot_img

  Европската комисија денеска воведе привремени повисоки царини за увоз на електрични возила од Кина со најава дека разговорите со Пекинг околу нефер субвенционирањето на производството уште траат.

  За автомобилите BYD ќе се плаќа царина од 17,4%,  за  Geely ќе се  плаќа 19,9%,  додека за  SAIC  37,6%.

  Другите кинески производители на автомобили ќе плаќаат тарифи од 20,8%, додека компаниите кои не соработувале во истрагата за субвенционирање на ЕУ се соочуваат со царини од 37,6%.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img