More

  Еве каква несреќа му донесе добивката на лото за што потоа длабоко зажалил

  spot_img

  Австралиецот Френк Кемлер (70) доживеал вистинска драма во животот кога минатата година на лотарија освоил околу 40.000 долари. Радоста што ја почувствувал не траела долго, бидејќи набрзо дознал дека останал без пензија. Имено, добивката што му доаѓала на месечни рати се сметала за вид на приход, што го дисквалификувало за пензија.

  Неочекуван пресврт

  Френк бил убеден дека добивката му донела финансиска сигурност и веднаш го известил семејството дека се подготвуваат за одмор. Но, неочекуваното сознание дека повеќе нема да добива пензија го шокирало.

  Финансиски предизвици

  Наместо да ужива во плодовите на своите добивки, Френк се соочи со нови финансиски предизвици. Тој сега требаше да ги плати сите трошоци за лекови и лекарски посети, трошоци кои претходно ги покриваше од пензискиот фонд. Оваа ситуација го натера да ги предупреди другите пензионери за потенцијалните последици од добивањето на лотаријата.

  Бирократски пречки

  Кога се обидел повторно да аплицира за својата пензија, на Френк му било кажано дека целиот процес може да потрае и до шест месеци, бидејќи тие се многу зафатени во пензискиот фонд. Оваа бирократска пречка дополнително го фрустрирала, што го довело до заклучок дека добивањето на лотаријата не го донело очекуваното освежување, туку дополнително го „остарело“.

  Приказната на Френк јасно покажува како неочекуваните последици од добивањето на лотарија можат значително да влијаат на животот на поединецот. Овој случај укажува и на потребата од измени во законската регулатива со која се уредуваат поволностите на пензионерите кои добиваат на игрите на среќа.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img