More

  Дополнителниот заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопанство посочи дека мора да се најде начин да се договори цена што ќе биде прифатлива за земјоделците

  spot_img
  Дополнителниот заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопанство посочи дека мора да се најде начин да се договори цена што ќе биде прифатлива за земјоделците. 

  – Барем во овие последни денови министерот Николовски и Владата во заминување не треба да ги остават македонските земјоделци, да најдат начин, да седнат со откупувачите, да договорат цена којашто е прифатлива за земјоделците. Тоа земјоделците го заслужуваат – дополни Трипуновски.

   

  Во изминативе години постојани се вакви ситуации кога земјоделците своите производи ги продаваат далеку под производната цена.

  – Апелирам уште веднаш во текот на утрешниот ден МЗШВ и откупувачите да седнат и да направат стратегија како понатаму ќе се движи откупот на зелка. Доколку не се способни, доколку не сакаат, доколку се незаинтересирани барем нека не остават нас да покажеме како навистина се води земјоделска политика. ВМРО-ДПМНЕ има конкретен план, визија и стратегија како во иднина да нема вакви проблеми за македонските земјоделци – посочи Трипуновски.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img