More

  Доаѓа летната војна со инсектите

  spot_img

  Темјаниката може природно да ги одбие комарците од вашиот дом. Љубителот на цвеќиња од Србија, Дејан Драгиќевиќ, во снимка на социјалните мрежи објаснува дека тоа е до мирисот на темјанот, којшто може да се нарече и хиландарски босилек, па удури и Света Петка.

  – Тeмјаниката не бара многу, го сака сонцето и мириса прекрасно – вели тој додавајќи дека темјанот добро се комбинира со петунии.

  Драгиќевиќ зборува и за други корисни растенија во домот велејќи дека чуваркуќа има слични благодатни ефекти на кожата како познатата билка алое вера.

   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img