More

  Дете во Србија заклало 12 јагниња, однесено е во болница заради испитувања

  spot_img

  Тринаесетгодишно момче во селото Марковац во Србија вчера попладне со секира убило 12 јагниња. Не се знае причината зошто го сторил тоа.

  Снимката од овој масакр на социјалните мрежи ја споделил сопственикот на овците П. Т. од Марковац. Тој го примил семејството на детето во својата стара куќа за да му обезбеди живеалиште, објави српски Новости.

  – Дете на возраст од 13-14 години со секира уби 12 јагниња. Со секира им ги разбил главите и точно се гледаат ударите. Ни направи голема штета. Полицијата беше на увид. Воопшто не ми е добро – рече човекот на видеото.

  Детето, со помош на полицијата и на Центарот за социјална работа, е одведено во Клиничкиот центар во Војводина за понатамошни испитувања.

  Вишото јавно обвинителство во Панчево ќе спроведе понатамошна истрага.

  MASAKR KOD VRŠCA: Decak (13) sekirom ubio 12 jaganjaca

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img