More

  ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ГРЦИЈА ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА ОХРИД

  spot_img

  Делегација од Костур-Р. Грција, предводена од Вице Гувернерот  Димитриос Савополус, претставници од  Археолошкиот завод за антиквитети, од Регионалниот фонд за развој и советници од градоначалникот беа во работна посета на Општина Охрид.

  Гостите од Грција ги прими заменик градоначалникот на Охрид, Перчо Божиноски.

  Целта на средбата беше воспоставување соработка меѓу соседните области коишто имааат слични карактеристики. Воспоставување комуникации и спопделување корисни практики кои во иднина би овозможиле реализирање на заеднички проекти.

  На состанокот се разговараше за туристичките ориентации на Охрид како најголем туристички центар во државава, бројот на странски туристи и културни карактеристики на градот како и инфраструктурните предизвици со кои се соочува.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img