More

  Дали знаете што значи кратенката WC?

  spot_img

  Светскиот ден на тоалетот е официјално ден на Обединетите нации, кој се одбележува на 19 ноември за да се поттикне акција за справување со глобалната санитарна криза.

  Во светот, 4,2 милијарди луѓе живеат без „безбедно управувана санитација“, а околу 673 милиони луѓе практикуваат отворена дефекација.

  Сепак, сигурно илјадници луѓе кои секојдневно користат тоалет не го знаат значењето на таа кратенка.

  WC е скратено за воден плакар и потекнува од 19 век. Воден плакар е буквално соба со вода.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img