More

  Четири лица се повредени откако неколку коњи на Кралската коњица ги исфрлиле јавачите од седлото и почнале да бегаат низ центарот на Лондон

  spot_img

  Четири лица се повредени откако неколку коњи на Кралската коњица ги исфрлиле јавачите од седлото и почнале да бегаат низ центарот на Лондон, објави британски Телеграф.

  Животните ги исфрлиле своите јавачи, членови на Спасувачката гарда, додека војниците ја напуштале касарната „Хајд парк“ за да ја изведат секојдневната утринска вежба.

  Најмалку еден војник е повреден откако преплашен коњ се удирал во автомобили надвор од хотелот „Клермонт“ на улицата Бекингемска палата, Викторија.

  Пет коњи на Коњаницата, вклучително и еден облеан во крв, биле видени додека галопирале низ други области на Лондон, вклучувајќи ги и Тауер Бриџ и Странд.

  Сите коњи сега се вратени.

  Лондонската служба за брза помош соопшти дека четири лица се повредени на три различни локации.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img