More

  Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод празникот Воскресение Христово – Велигден

  - Advertisement -

  ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид на сите православни христијани им го честита најсветлиот празник Воскресение Христово – Велигден.

  „Велигден ги спојува верата и традицијата, празник кој значи живот и надеж.

  Христовото Воскресение со својата божествена моќ е пред сѐ и над сѐ смисла на постоењето и животна цел.

  Да бидеме храбри и искрени!

  Да се одбраниме од сите што ја порекнуваат македонската посебност и сето она што нам ни припаѓа!

  Сите заедно да работиме за успешен и напреден Охрид и за исправена и зачувана Македонија!

  Христос Воскресна!

  Навистина Воскресна!

  Нека ни е среќен, бериќетен и благословен Велигден!

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img