More

  Бензините и дизелот остануваат со иста цена

  spot_img

  Од полноќ се намалува малопродажната цена на мазутот, додека цените на бензините остануваат непроменети, одлучи денеска Регулаторната комисија за енергетика.

  Цената на мазутот се намалува за 1,009 денари за килограм и тој од полноќ ќе се продава по цена од 47,625 ден/кг.

  „Еуросуперот- 95 и понатаму ќе се продава по цена од 84 денари за литар, „еуросупер – 98 по цена од 86 денари за литар, а дизелот по цена од 77 денари за литар.

  Непроменета останува и цената на екстра лесно масло кое ќе се продава по 75,5 денари за литар.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img