More

  Астероид долг колку највисокиот облакодер во Њујорк денеска ќе помине на 2,7 милиони километри од нашата планета Земја

  spot_img

  Астероид долг колку највисокиот облакодер во Њујорк денеска ќе помине на 2,7 милиони километри од нашата планета Земја. За среќа, шансите да не уди се многу мали. Широчината на астероидот е меѓу 210 и 480, проценуваат од Центарот за проучување на објекти на НАСА. Ова одговара на димензиите на Емпајер Стејт Билдинг.

  Всушност, оваа недела неколку астероиди ќе нé одминат без поголема опасност. Два астероиди ќе поминат покрај Земјата во сабота, додека астероид со големина половина од астеридот „2008 OS7“ кој денеска ќе прошиша ќе го направи тоа во недела.

   

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img