More

  Армијата ќе учествува во НАТО мисии

  spot_img

  Владата, на денешната 86-та седница донесе одлука за испраќање припадници на Армијата на Република Северна Македонија и вработени во Министерството за одбрана, за учество во НАТО мисијата во Ирак и Летонија.

  Припадниците на Армијата во Ирак ќе земат учество на месијата „NATO Mission Iraq – NMI”, а во Република Летонија во НАТО мисијата „Зајакнато истурено присуство” (enhanced Forward Presence – eFP).

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img