More

  Албански министер изрази поддршка за Косово

  spot_img

  Постојат „акутни закани по безбедноста и стабилноста кои доаѓаат надвор од Косово“, истакна албанскиот министер за Европа и надворешни работи, Игли Хасани, јави Топ чанел.

  „Како што и на состанокот на Советот за безбедност на ОН, истакна постојаниот претставник на САД во Обединетите нации, Линда Томас-Гринфилд, велам постојат акутни закани за безбедноста и стабилноста кои доаѓаат надвор од Косово. Не е доволно само да се осуди Бањска. Мораме да се погрижиме ова никогаш да не се повтори“ – напиша Хасани во објава на социјалните мрежи.
  Тој уште еднаш го повтори ставот на Албанија за Косово.

  „Стоиме на страната на Косово во спречувањето на каква било надворешна закана и Албанија ќе продолжи да ги советува косовските лидери за важноста од блиска координација со нејзините главни сојузници – истакнува Хасани.

  фото: МИА

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img