More

  Акционерите повторно ќе гласаат во јуни

  spot_img

  Американскиот производител на електрични автомобили „Тесла“ ќе побара од акционерите повторно да ја одобрат исплата на бонус од 56 милијарди долари на извршниот директор Илон Маск, откако пред неколку месеци судот во сојузната држава Делавер ја укина одлуката за негово плаќање, објави „Блумберг“.

  Акционерите ќе гласаат и за преместување, односно пререгистрација на компанијата во Тексас.

  Годишното собрание на акционерите на Tесла ќе се одржи на 13 јуни.

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img