More

    Дензел Вашингтон откри која улога никогаш нема да ја повтори

    spot_img

    Како еден од најбараните актери во Холивуд, Дензел Вашингтон повремено добива понуди за продолженија на неговите филмови, но има една улога која дефинитивно не сака да ја повтори.

    Иако ја водеше успешната акциона франшиза The Righteous, во која повремено изведува акробации без помош на каскадери, Вашингтон еднаш откри дека една од најпребирливите улоги во неговата кариера била улогата на поранешниот боксер Рубин Картер во биографскиот филм Ураган, пренесува Индекс.

    Рубин Картер бил боксер во средна категорија кој во 1967 година бил неправедно осуден на доживотен затвор поради убиство што не го извршил. Иако цело време тврдеше дека е невин и дека е обвинет од расистички полицајци, Картер поминал дури 20 години во затвор. Многу ѕвезди, од Мухамед Али до Боб Дилан, се залагаа за негово ослободување.

    По неговото ослободување, Картер се преселил во Канада и го поминал остатокот од својот живот како активист во организации кои се залагаат за погрешно осудените затвореници и укинување на смртната казна.

    За време на интервјуто, Вашингтон откри дека улогата на боксер била толку напорна што одлучил дека никогаш повеќе нема да игра такви улоги.

    „Се сеќавам дека бев со Мајкл Спинкс, поранешниот шампион во полутешка категорија“, се сеќава тој на еден исцрпувачки тренинг. „Се подготвував за Ураган и вежбавме заедно. Не јас и Спикс, туку јас и уште еден дечко. Во еден момент успорив и ме боли глава, па му реков на Мајкл: „Почнува да ме боли глава“, а тој ми одговори: „Ќе се навикнеш на тоа“ И тогаш престанав да се навикнувам на таквите. работи.

    Актерот откри дека морал да тренира како боксер, да јаде како боксер и да изгледа како боксер за да изгледа убедливо во рингот. Иако неговата улога како Рубин Картер му донесе номинација за Оскар, тој одлучи дека никогаш повеќе не сака да игра боксер.

    Според Far Out, актерот пред филмот рекреативно вежбал бокс, но по завршувањето на снимањето се откажал од ова хоби.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img