More

    Лоши вести за претплатниците на Нетфликс

    spot_img

    Гигантот за стриминг содржини Нетфликс планира да ја зголеми цената на претплата без реклами по завршувањето на штрајкот на холивудските актери, објави Волстрит журнал.

    Нетфликс размислува да ги зголеми цените на неколку светски пазари, но САД и Канада најверојатно ќе бидат првите кои ќе го почувствуваат зголемувањето, изјавија за WSJ луѓе запознаени со промените.

    Засега, сепак, се уште не се знае за колку Нетфликс ќе ги зголеми цените и кога се очекуваат промените. Не се знае ниту дали зголемувањето ќе го почувствуваат претплатниците во сите земји. Сепак, акциите пораснаа за 3 отсто по објавувањето на веста дека гигантот за стриминг содржини треба да ја зголеми цената на своите услуги.

    Нетфликс не сакаше да ги коментира информациите, наведува Ројтерс.

    Во февруари, Netflix ги поевтини своите пакети на некои места
    Во февруари оваа година, сепак, Нетфликс ги намали цените на своите услуги во многу земји, вклучително и Словенија. Оттогаш, пет евра мора да се одбиваат месечно за Netflix Basic (основен пакет), осум евра за Standard (стандарден пакет) и 10 евра за Premium. Пред тоа, Basic чинеше 8 евра месечно, Стандард 10 евра месечно и Премиум 12 евра месечно.

    Борба против споделување лозинка
    Неодамна, веб-гигантот, исто така, се бори со споделување лозинки меѓу корисниците. Дури и во Словенија, при стартувањето на плеерот, корисниците се соочија со пораката дека сметката на Нетфликс е достапна за оние луѓе кои живеат во исто домаќинство. Нетфликс најпрво ја тестираше борбата против секој што позајмува лозинки во земјите од Латинска Америка, а потоа на ред дојде „домот“ САД и многу земји на старите континенти.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img