More

    Вучиќ: Убеден сум дека младите од Хјустон до Васојевиќ ќе учествуваат на Експо 2027

    spot_img

    Убеден сум дека спортскиот дух е она што е нескротливо и создава добри, вредни и вредни луѓе кои ќе си поставуваат високи цели во животот, изјави претседателот на Србија, Александар Вучиќ, по приемот на младите спортисти од Косово и Метохија, Република Српска и дијаспората, учесници на кампот „Србија те вика“.

    Оние кои спортуваат знаат дека губат, но знаат дека победата е единствената цел и ништо помалку од тоа, нагласи Вучиќ на пречекот во Палатата Србија.

    Ве молам да не си поставувате мали цели, да не ги озборувате и критикувате другите, туку размислете што можете да направите за да си помогнете себе си, на своето семејство и на својата земја, додаде тој.

    Вучиќ им порача дека трудољубивоста, знаењето и пожртвуваноста секогаш на крајот се исплатуваат.

    Не сонувајте мали соништа, туку големи, сонувајте да правите големи работи, бидејќи кога поставувате големи цели, правите големи работи, рече Вучиќ.

    Тој напомена дека пред неколку дена најавил „ужасно амбициозни“ планови за ЕКСПО 2027 и дека е убеден дека на тој настан ќе учествуваат млади луѓе „од Хјустон до Васојевиќ, од Зворник до Обровац“.

    Спомнувајќи како некои рекле дека Белград на вода никогаш нема да се реализира и изгради, Вучиќ истакна дека сега повторно се изјасниле и дека плановите за ЕКСПО ги нарекуваат „Потемкинови села“.

    И ние ќе направиме речиси се, бидејќи имаме доволно сила и волја. Сила, волја, цврстина, одлучност, скалилата се поставени високо, повтори Вучиќ.

    Ова е вашата земја, Србија секогаш ве чека и ве сака бескрајно, изјави Вучиќ.

    Тој им се заблагодари на организаторите на кампот, кој се одржува четврта година по ред, а на кој учествуваат деца од српска националност од земјите од Западна Европа, Северна Македонија, Албанија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, „особено од РС. “ и децата од Косово и Метохија.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img