More

    Внимавај! Измамниците едвај чекаат да ги гуглате овие 3 работи

    spot_img

    Сè повеќе се потпираме на технологијата, па природно е да побараме помош од Google кога не знаеме нешто. Но, бидете внимателни бидејќи измамниците често ги користат најпребаруваните фрази на Интернет за да ве измамат да се навлезете во измамата.

    Бидете многу внимателни и внимателни кога ги пребарувате овие три работи на Google.

    1. Број за услуги на клиентите
    Понекогаш брзате и навистина ви треба број за услуги на клиентите, па можете да се обидете да го најдете преку Google. Набрзина, можеби ќе кликнете на првата опција за пребарување што изгледа како официјален број на компанијата, а измамниците ја чекаат.

    Ако се јавите на број објавен од измамници, тие може да ви побараат одредени информации за да го „проверат вашиот идентитет“ и всушност да ги украдат вашите лични податоци или да преземат контрола над вашиот број за дополнително да измамат други луѓе.

    Најдобрата опција е да ја пребарувате на Google официјалната страница на компанијата со која сакате да контактирате и да се уверите дека URL-то оди на десната, официјална страница. Таму ќе ја најдете опцијата „за нас“ или „контактирајте не“, за да можете да ги контактирате.

    2. Добро платена работа од дома
    Кога станува збор за заработка на интернет во 2023 година, особено кога станува збор за работа од дома, слободно може да се каже дека многу од рекламите што ќе ги најдете на интернет се всушност измами.

    Држете се до наједноставниот совет – ако понудата за работа звучи премногу добро за да биде вистинита, веројатно е. Внимавајте на нејасни описи на работни места, објавувања стари со месеци и прашања за човечки ресурси испратени од бесплатни домени за е-пошта како @gmail, советува lifehacker.

    3. Најдобар крипто паричник
    Разбирливо е дека сакате да го најдете најбезбедниот паричник за да ја задржите вашата вредна криптовалута подалеку од рацете на измамници, хакери и крадци. Сепак, барањето преку едноставно пребарување е токму она што измамниците сакаат да го направите – а нивните вештини за оптимизација ги позиционираат нивните стапици високо во резултатите на Google.

    Лесен начин да се избегне овој проблем е наместо тоа да пронајдете реномирана веб-страница која нуди сигурни совети и да ги следите нивните врски.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img