More

  Вулин ја коментира веста дека Подгорица ќе ја поддржи резолуцијата за Сребреница

  spot_img

  Коментирајќи ја веста дека Црна Гора ќе ја поддржи резолуцијата со која сака да прогласи дека имало геноцид во Сребреница, потпретседателот на владата на Србија Александар Вулин за „Пинк“ рече дека се чини дека нема поголем противник на Србите од „поранешните Срби“.

  Тој додава дека мнозинството од овие луѓе кои денес се антисрпски настроени се декларирале како Срби до крајот на својот живот.

  – Жал ми е што Црна Гора, античка земја, дозволи да биде на нивото на еден амбасадор. Ако внимателно ги следите изјавите на амбасадорот, ќе знаете што ќе направи нивната влада. Но, знаете, ние сме соседи. Сето ова ќе помине, и ќе помине резолуцијата, и нема секогаш да нè интересира Западот, ќе останеме еден со друг. Свесни ли се дека сепак ќе мора да живееме заедно, дека ако Србија не го заврши автопатот до Црна Гора, можат да го користат својот автопат за да направат картинг патека, најголема и најскапа на планетава, и да возат во круг од Цетиње до морето? – реторички прашува Вулин

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img