More

    TAG

    Научници утврдиле дека одредени бактерии се позастапени кај аутистичните лица

    Научници утврдиле дека одредени бактерии се позастапени кај аутистичните лица

    Аутизмот е развојно нарушување што влијае на комуникацијата, социјалната интеракција, однесувањето и интересите на една личност. Тоа се нарекува нарушувања од „спектрумот“, бидејќи, по...

    Latest news