More

    TAG

    Еден погрешен потег на Вартоломеј е доволен за сеправославен раскол

    Еден погрешен потег на Вартоломеј е доволен за сеправославен раскол

    Вселенскиот патријарх Вартоломеј нема право еднострано да ѝ додели автокефалија на Македонската православна црква (МПЦ-ОА), бидејќи со Томос издаден од Цариград во 1922 година,...

    Latest news