More

    TAG

    Драматично на Исланд: Лава се издигнува и до 80 метри височина

    Драматично на Исланд: Лава се издигнува и до 80 метри височина, загрозувајќи го патот до познатата „Сина лагуна“

    Вулкан во југозападен Исланд денеска еруптираше по втор пат оваа година, исфрлајќи лава висока до 80 метри. Тоа е шеста вулканска ерупција на полуостровот Рејкјанес...

    Latest news