More

  TAG

  бесими

  Бесими: Платите во Буџетот за 2023 година се дефинирани според можностите, вкалкулирани се зголемувањата во секторите направени оваа година, а кратење нема да има...

  Платите во Буџетот за 2023 година се дефинирани според можностите, вкалкулирани се зголемувањата во секторите направени оваа година, а кратење нема да има во...

  Бесими: ДДВ-то за електричната енергија од први јануари ќе биде 10% проценти

  ДДВ-то за електричната енергија од први јануари ќе биде 10% проценти, а не 5% како што беше намалено во мај годинава со одлука на...

  Бесими: Со премиерот Ковачевски одиме во Абу Даби како продолжение на она што го правевме досега, да изнајдеме инвеститори со директни комуникации за нашите...

  Со премиерот Димитар Ковачевски одиме во Абу Даби како продолжение на она што го правевме досега, да изнајдеме инвеститори со директни комуникации за нашите...

  Бесими: Потребни се економски одлуки, а не дневно-политичка агенда за да ја надминеме инфлаторната криза

  За да ја надминеме инфлаторната криза потребни се храбри и одговорни економски одлуки, кои нема да се водат од дневно-политичката агенда. Тие ќе се...

  Бесими: Ребалансот има две цели – да ја задржи стабилноста и да ги поддржи економијата и граѓаните

  Со предлог-ребаланс на буџетот треба да се постигнат две основни цели. Прво, да се одржи макроекономската стабилност, што е од суштинско значење за понатамошниот...

  Бесими најави и дополнителни 52 милиони евра за субвенции за земјоделците

  Нови дополнителни 76 милиони евра за мерки за заштита на стандарот на граѓаните и поддршка на стопанството се обезбедуваат со ребалансот на Буџетот, како...

  Бесими: Од медиумите дознав за случајот спроти „Нова Македонија“, тој ќе биде последен спроведен со Уредбата од 2011 година, очекувам етички чин од оние...

  Измени на Уредбата со која се утврдува надоместот за приватизација на градежно земјиште донесена во 2011 година, а согласно која се плаќа надомест од...

  МВР со детали за сообраќајката во која учествуваа владини возила

  Две лица се повредени во сообраќајката што се случи вчера во близаина на Владата, а во која учествуваше и возило во кое беа министрите...

  Тешка сообраќајна незгода пред влада во кое учествувало и возило на министерот Бесими

  Сообраќајна незгода во која учествувале три возила се случила вечерва пред валдата на РСМ.Едно од возилата според очевидците било на владата на РСМ,а неофицијлано...

  Latest news