-1.1 C
Ohrid
Sunday, February 5, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод 8 Март

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод празникот Свети Сава

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид на сите припадници на српската заедница им го честита празникот Свети Сава. Како прв српски архиепископ и деец Свети Сава остава траен...

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод празникот Рождество Христово – Божик

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид упатува искрени честитки до сите православни верници по повод големиот христијански празник Рождество Христово – Божик. „Божик е денот на Христовото раѓање,...

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод Католички Божиќ

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид на сите верници кои го прославуваат Божиќ според Грегоријанскиот календар им го честита големиот христијански празник на Раѓањето Христово. „Божиќ е празник...

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод празникот 21 Декември – Ден на наставата на турски јазик

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид на припадниците на турската заедница во Охрид и Република Македонија им го честита 21 Декември - Денот на наставата на турски...

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод празникот Свети Климент Охридски

Делегација на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод 8 Декември – Свети Климент Охридски положи свежо цвеќе пред споменикот на Патронот на градот и МПЦ-ОА. „Свети...

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод празникот 7 Ноември

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид упатува искрени честитки по повод 7 Ноември – Денот на ослободувањето на Охрид од фашистичкиот окупатор. 78 години слободен Охрид должни за...

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод празникот 23 Октомври

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид упатува искрени честитки по повод 23 Октомври – Ден на македонската револуционерна борба. Делегација на Општинскиот Комитет положи свежо цвеќе и...

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод празникот 11 Октомври

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид упатува искрени честитки по повод празникот 11 Октомври – Ден на народното востание на македонскиот народ. Делегација на Општинскиот Комитет се поклони...

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод празникот 8 Септември

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид упатува искрени честитки по повод празникот 8 Септември – Денот на независноста на Република Македонија. „Македонија на 8 септември 1991 г. стана...

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод празникот Курбан бајрам

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид на сите верници од исламска вероисповед им го честита празникот Курбан бајрам. „Празникот е симболика на приближувањето кон Бога, круна на солидарноста...

Latest news

- Advertisement -spot_img