2.9 C
Ohrid
Sunday, November 27, 2022
- Advertisement -spot_img

TAG

Македонија приложи еднострана изјава во ЕУ за македонскиот јазик

Македонија приложи еднострана изјава во ЕУ за македонскиот јазик

Откако вчера Бугарија ја објави едностраната декларација за македонскиот јазик, тоа денеска го стори и Министерството за надворешни работи на Република Македонија. Во изјавата се...

Latest news

- Advertisement -spot_img