20.9 C
Ohrid
Sunday, October 2, 2022
- Advertisement -spot_img

TAG

Анафилактичен шок: Причина

Анафилактичен шок: Причина, симптоми на непријатен проблем што може да предизвика и – смрт

Анафилактичен шок е генерализирана алергиска реакција која се јавува речиси веднаш по директното внесување на алерген во крвта кај преосетливи и сензибилизирани лица. Најчести примери...

Latest news

- Advertisement -spot_img