9.1 C
Ohrid
Friday, December 9, 2022
- Advertisement -spot_img

CATEGORY

Урбани Вести

Чистење на речното корито на р.Сушица и околниот простор

Екипите на Ј.П.„Охридски Комуналец” пристапија кон машинско расчистување на речното корито на р.Сушица, како и подигнување на расфрланиот тешко разградлив отпад во околниот простор...

Ангажирање на едукатор за биолошка разновидност во заштитени подрачја

Согласно Договор за грант бр. 09-2201/1 од 21.12.2020 год., склучен помеѓу: Фондот за природа „Преспа – Охрид“ („ПОНТ“), фондација (Стифтунг) основана според законите на Хесен,...

РАСПРАВА ЗА НАЦРТ НА ЗАКОНОТ ЗА СТУДЕНЧИШКОТО БЛАТО

Денеска во големата сала на Општина Охрид се одржа Јавна расправа за Нацарт на Закон за прогласување на Студенчишко Блато за парк на природата. Пред...

Тековно одржување на дрворедот по ул.„Булевар Туристичка” и уште една донација на огревно дрво

Екипите на „Паркови и зеленило” на терен со активности за тековно одржување на дрворедот по ул.„Булевар Туристичка”. Се поткаструват гранките од дрвјата со што...

СЕ РЕКОНСТРУИРА СРЕДНОТО ЕКОНОМСКО УЧИЛИШТЕ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО ОХРИД

Во тек се градежни работи за реконструкција СОСУ „Св. Кири и Методиј“. Вредноста на договорот за реконструкција изнесува 9.220.000,оо денари, средства одвоени од буџетот...

Градоначалникот Пецаков во посета на средното економско училиште „Св. Кирил и Методј“

Денеска градоначалникот Кирил Пецаков го посети средното економско училиште „Св. Кирил и Методј“ каде ќе започнат градежните активности за реконструкција на фасадата и кровот.

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ПЕЦАКОВ СО ПОДДРШКА ЗА ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

По повод месецот на ретки болести, градоначалникот Кирил Пецаков вчера оствари средба со Гордана Лолеска, претседателка на  здружението ,,Ретко е да си редок“. На средбата...

ШИРОКО-ОПФАТНА АКЦИЈА ЗА ПОДИГАЊЕ НЕСООДВЕТНО ДЕПОНИРАН ОТПАД

Чиста и уредена околина, животна средина во која секојдневно рaботиме и живееме, се заложбите на Ј.П.„Охридски Kомуналец” кои ги има зацртано во своите активности....

ЌЕ СЕ ДОДЕЛУВААТ КАНТИ ЗА ОТПАД

Согласно Програмата за заштита на животна средина и природа секоја година ќе се врши доделување на пластични канти од 120 л за селекција на...

Оглас – За поставување на тезги за продажба на украси и цвеќе

По повод празникот 8-ми Март, ЈП Градски Пазар Охрид, издава под закуп тезги за продажба на украси и цвеќе на плоштадот Крушевска Република (кај Стариот...

НАЈНОВО

- Advertisement -spot_img