9.9 C
Ohrid
Tuesday, October 4, 2022
- Advertisement -spot_img

CATEGORY

Урбани Вести

ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ЗАКОН ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА СТУДЕНЧИШКО БЛАТО ЗА ПАРК НА ПРИРОДАТА

Министерството за животна средина и просторно планирање во соработка со Општинa Охрид, организира јавна расправа по Нацрт на Закон за прогласување на Студенчишко Блато...

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ВО ОБИКОЛКА НА ДЕЛ ОД ТЕКОВНИТЕ И ЗАВРШЕНИ ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ

Градоначалникот, Кирил Пецаков, денес, изврши обиколка на  дел од тековните и завршени градежни активности кои се одвиваат на територија на Општина Охрид. Во Стариот дел...

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ ИНТЕРЕС ЗА УЧЕСТВО НА ПРЕТСТАВНИК ОД ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ КАКО НАБЉУДУВАЧ ВО КОМИСИЈАТА ЗА ЕВАЛУАЦИЈА НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ВО РАМКИТЕ НА...

Регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан 2 (ReLOaD2) е продолжение на првата фаза од проектот која се спроведе во периодот (2017-2020). Проектот...

ИЗБРАНА ГРАЃАНСКА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА ГРАЃАНСКА ОРГАНИЗАЦИЈА КОЈА КООРДИНИРА ЦЕНТАР НА ТЕРИТОРИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД КОЈА ЗГРИЖУВА И ТРЕТИРА...

По распишаниот Јавен повик за финансиска поддршка на граѓанска организација која координира центар на територија на Општина Охрид која згрижува деца со атипичен развој,...

УСПЕШНА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ОБУКАТА ЗА НАСТАВНИЦИ И УЧЕНИЦИ ВО „КОСТАЛ“ МАКЕДОНИЈА

Со пригодна свеченост во просториите на Општина Охрид, денес, беа врачени сертификатите на наставниците кои беа дел од обуката за наставници и ученици во...

Известување од ЈП Градски Гробишта Охрид

Се известуваат сите физички и правни лица кои имаат долг кон ЈП „Градски гробишта“ Охрид, по било кој основ да го подмират истиот. Доколку...

НП Галичица беше домаќин за учениците од средните училишта „Св. Климент Охридски“ и „Св. Наум Охридски“ од Охрид

Националниот парк Галичица во текот на вчерашниот ден беше домаќин за учениците од средните училишта „Св. Климент Охридски“ и „Св. Наум Охридски“ од Охрид. Посетата...

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА СТРАТЕГИЈА ЗА РУРАЛЕН РАЗВОЈ НА ОПШТИНА ОХРИД...

Врз основа на чл.69 од Законот за животна средина (Службен весник на Р.М. бр. 53/05,81/05,24/07,159/08,83/09,48/10, 51/11, 123/12 и 93/13, 42/14, 44/15, 129/15 , 39/16...

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА СТРАТЕГИЈА ЗА РАЗВОЈ НА ТУРИЗМОТ ВО ОПШТИНА...

Врз основа на чл.69 од Законот за животна средина (Службен весник на Р.М. бр. 53/05,81/05,24/07,159/08,83/09,48/10, 51/11, 123/12 и 93/13, 42/14, 44/15, 129/15 , 39/16...

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ И ДЕЛ ОД СОВЕТНИЦИТЕ ВО ПОСЕТА НА КОСТАЛ

На покана на компанијата „КОСТАЛ“ , градоначалникот Кирил Пецаков и дел од советниците од Советот на Општина Охрид беа во посета на компанијата. Генералниот директор...

НАЈНОВО

- Advertisement -spot_img