18.9 C
Ohrid
Tuesday, September 27, 2022
- Advertisement -spot_img

CATEGORY

Урбани Вести

Календар за 2022 година на акциите за подигнување кабаст и зелен отпад

За надминување на проблемите кои граѓаните на општина Охрид ги имаат околу собирањето на кабаст и зелен отпад, Ј.П.„Охридски Комуналец” изготви годишен календар на...

Првиот охридски социјалдемократ Наумче Јованоски – Чакар ја напушта советничката група на СДСМ и заминувал како независен советник во Совет на Општина Охрид!!!

Нов скандал ја тресе Општинската организација на СДСМ во Охрид и, повторно во улогата на скандал мајастор се јавува Претседателот на СДСМ Охрид Науме...

СООПШТЕНИЕ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ПРЕДЛОГ ДУП ЗА УЗ 15, УБ 15.7, ОПШТИНА ОХРИД ПЛАНСКИ ПЕРИОД 2019-2024

Врз основа на член 50 од Законот за локална самоуправа („Сл. весник на РМ“ бр. 05/02) и член 34 од Статутот на општина...

Се подигна кабаст отпад од р.Грашница и се интервенираше кај мостот од р.Сушица

Овој пат покуќнина заврши во водите на р.Грашница по нејзиното течение по ул.„Ариф Мустафа”. Со ангажирање на специјална механизација кабастиот отпад е подигнат од...

ПОВТОРЕНА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ПРЕДЛОГ ДУП ЗА УЗ 2, ДЕЛ ОД БЛОК 2.2 – ОПФАТ 3, ОПШТИНА ОХРИД ПЛАНСКИ ПЕРИОД 2017-2022

Врз основа на член 50 од Законот за локална самоуправа („Сл. весник на РМ“ бр. 05/02) и член 34 од Статутот на општина Охрид...

Одржана консултативен состанок за нацрт-студијата за валоризација на Белчишко Блато – Сини Вирој

Вчера во Општина Дебрца се одржа консултативен состанок за нацрт-студијата за валоризација на Белчишко Блато (Сини Вирој). На состанокот кој одаше онлајн преку Zoom...

ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД НА СРЕДБА СО ГЕНЕРАЛНИОТ СЕКРЕТАР НА УНИЈАТА НА ОПШТИНИ

Делегација на Општина Охрид, предводена од градоначалникот Кирил Пецаков, денес, во Истанбул, Република Турција, оствари средба со генералниот секретар на Унијата на Општини, Фахри...

Расчистен просторот под црквата Св.Богородица Перивлепта

Екипите на Ј.П.„Охридски Комуналец„ го расчистија просторот под црквата Св.Богородица Перивлепта од несоодветно депониран отпад. Иако не се работи за јавна површина, во интерес на...

(Скандал-факсимили) Реконструкција на улица 15-ти Корпус во Охрид пропадна за 6 месеци,криминал тежок 3 милиони евра и повторно „АД Илинден Струга“?!

„15-Корпус“ улица чија реконструкција беше главен предизборен адут на СДСМ во Охрид, постана улица синоним за криминална изведба, поточно, од оваа улица започнаа да...

„Селјачиштата“ заминаа од СДСМ Охрид во историја, поставен нов варошанец за претседател Ѓоко Алчев

Актуелниот директор на охридскиот аеродром „Свети Апостол Павле“,кој е дел од групацијата ТАФ Македонија, Ѓоко Алчев ,денес од страна на Генералниот секретар на СДС...

НАЈНОВО

- Advertisement -spot_img