9.9 C
Ohrid
Tuesday, October 4, 2022
- Advertisement -spot_img

CATEGORY

Урбани Вести

САЕМ НА СОЦИЈАЛНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА СЕ ОДРЖА ВО ОХРИД

Денеска во Охрид, се одржа Саем на социјални претпријатија, каде учество зедоа социјални претпријатија од југозападниот регион на Македонија. Во име на Општина Охрид пристуните...

О Б Ј А В А Брoj 1 / 2022 За електронско јавно наддавање За давање под закуп на деловен простор (ПРВ...

Врз основа на член 24 став 3 и 4, член 37 и 39 од Законот за користење и располагање со стварите во државна сопственост...

Измина и вториот ден од традиционалниот „Преспански Јаболкобер“

Измина и вториот ден од традиционалниот ,,Преспански Јаболкобер," проследен со попладневен настан насловен како детска поетска манифестација ,,Детски Поетски Гласови”. Исто така во вечерните часови...

22-ри по ред ,,Преспански Јаболкобер”

Започна традиционалниот 22-ри по ред ,,Преспански Јаболкобер”. Првата вечер од ,,Преспанскиот Јаболкобер” помина во одлична и забавна атмосфера за која се погрижија нашите локални музички...

ОХРИД ДОМАЌИН НА МЕЃУНАРОДНА ЕДРИЛИЧАРСКА РЕГАТА

Викендов во Охрид се одржува второто издание на меѓународната едриличарска регата „International Ohrid regatta“ што е во организација на  Здружението за спортско едрење „Акватика...

КАРАТЕ КУП СЕ ОДРЖА ВО ОХРИД

Денес во Охрид се одржа карате куп на Македонија за кадети, јуниори и сениори до 21 година. На купот се врши селекција на репрезентацијата...

НЕДЕЛА НА СПОРТОТ ВО ООУ „БРАТСТВО ЕДИНСТВО“ ЛЕСКАЈЦА

Во рамки на Европската недела на спортот, денес, во ООУ „Братско единство“ Лескајца, се организираа спортско – рекреативни активности. Целта на Европската недела на спортот...

Општина Дебрца со поддршка од 5000 денари за секое прваче во рамки на проектот „Добре дојдовте првачиња“

Вчера на сметките на 20 родители на деца запишани во прво оддделение во ООУ “Дебрца” се исплатени по 5000 денари финансиска поддршка во рамки...

УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАН ПРОЕКТОТ „НАШИТЕ ПРВАЧИЊА“

Денес на сметките на 542 родители на  деца запишани во прво оддделение  во рамки на   основните училишта во општина Охрид се исплатени по 3000...

РЕКОНСТРУИРАНО Е СПОРТСКОТО ИГРАЛИШТЕ ПРИ ОУ ,,БРАТСТВО ЕДИНСТВО,, НАС.ЛЕСКАЈЦА – Охрид

Екипа на ЈП Градски Пазар Охрид изврши комплетна реконструкција на спортското игралиште во ОУ ,,Братство Единство,,- нас.Лескајца. Извршена е комплетна реконструкција на трибината и клупите...

НАЈНОВО

- Advertisement -spot_img