9.9 C
Ohrid
Thursday, December 8, 2022
- Advertisement -spot_img

CATEGORY

Урбани Вести

СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ВО ЧЕСТ НА “СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ – ПАТРОН НА ГРАДОТ ОХРИД“

Синоќа во НУ “Центар за култура Григор Прличев“, се одржа централната свеченост во чест на Св.Климент Охридски, патрон на градот Охрид и заштитник на...

ИЗЛОЖБИ ВО ЧЕСТ НА СВ. КЛИМЕНТ – ПАТРОН НА ГРАДОТ ОХРИД

Во  рамки на чествувањата посветени на Св. Климент – Патрон на градот Охрид, вечерва во  изложбениот салон при НУ Центар за Култура „Григор Прличев“...

Промоција на новата долгорочна платформа за општествена одговорност „Наша гордост. Наша одговорност.“

Денес градоначалникот на општина Дебрца Зоран Ногачески во управната зграда на Пивара Скопје / Pivara Skopje беше дел од промоцијата на новата долгорочна платформа...

Градоначалникот на Општина Ресен, Јован Тозиевски ги посети учениците од СОУ „Цар Самоил“ – Ресен

Градоначалникот на Општина Ресен, Јован тозиевски, вчера ги посети учениците од СОУ „Цар Самоил“ – Ресен. Целта на оваа посета беше да се слушнат и...

ПРОМОВИРАНО КАПИТАЛНОТО ДЕЛО „КНИГА ЗА СВЕТИТЕ БРАЌА КЛИМЕНТ И НАУМ ОХРИДСКИ“

Во рамки на традиционалната свеченост посветена на Свети Климент Охридски беше промовирано капиталното дело „Книга за светите браќа Климент и Наум Охридски“ која е...

Вечерва свечена академија по повот Денот на Свети Климент Охридски

Во Охрид се во тек низа активности по повод одбележувањето на утрешниот голем празник, 8 Декември, Денот на Свети Климент Охридски, патронот на градот. Централен...

USAID: Одржана обуката за вработените во општина Дебрца за ажурирање на даночната дата база

Општина Дебрца, партнер на Проектот на УСАИД за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите е одлучна во зголемување на приходите од сопствени извори...

СЕ ЗАСАДУВА НОВ ДРВОРЕД НА ПАТЕКАТА КОН „ГОРИЦА“

Започнаа активности за засадување на нов дрворед на патеката кон „Горица“. Според планираното ќе бидат засадени вкупно 123 садници од автохтоните видови врба (Salix...

Амбасадорот на Европската Унија Дејвид Гир во посета на Општина Ресен

Денес Општина Ресен беше посетена од Амбасадорот на Европската Унија Господинот Дејвид Гир. По приемот во кабинетот се оствари средба со советниците и претставниците на...

РЕКОНСТРУКТИВНИ ЗАФАТИ ВО УЧИЛИШНИТЕ ОБЈЕКТИ ВО СЕЛАТА КОСЕЛ И КУРАТИЦА

Започнаа работни активности за реконструкција на санитарните јазли во подрачниот училишен објект на ООУ „Ванчо Николески“ во село Косел. Извршено е поставување на нови...

НАЈНОВО

- Advertisement -spot_img