23.9 C
Ohrid
Monday, May 23, 2022
- Advertisement -spot_img

CATEGORY

Здравје

Дали страдате од алергии? Можете да си помогнете дома

Некои домашни лекови можат многу да помогнат. Алергиите пристигнаа со пролетта, а ако немате ниту еден од лековите при рака, можете да се обидете да...

Зошто треба да престанете да пиете на сламка?

Појавата на брчки може да зависи и од тоа како пиете. Интернетот е полн со совети за грациозното стареење кои се однесуваат на секој аспект...

Препознајте ги 6-те симптоми на напад на паника и вратете ја контролата со едноставни методи

Нападите на паника се изненадувачки чести; барем една третина од нас ќе го доживее во одреден момент од животот. Иако симптомите варираат од личност...

Пиењето алкохол по 50-тата година може да има сериозни здравствени последици

Конзумирањето мали количини алкохол понекогаш може да има позитивни здравствени ефекти. Многу од најстарите луѓе ширум светот редовно пијат барем една чаша црвено вино. Но,...

Дали и како треба да се чисти папокот? Лекарите предупредуваат каде најчесто грешиме

Дали папокот е доволно само за миење кога се тушираме или треба да му посветиме повеќе внимание? Дерматолозите велат дека не е се така...

Препознајте ги 6-те симптоми на напад на паника и вратете ја контролата со едноставни методи

Нападите на паника се изненадувачки чести; барем една третина од нас ќе го доживее во одреден момент од животот. Иако симптомите варираат од личност...

Босилек – миризлив и вкусен зачин со многу корисни ефекти

Пролетта е вистинско време да поставите базилика на тераса, балкон или прозорец. Саксијата со грмушка ќе биде доволна за просторот и околината да мирисаат...

Бозел: каде, како и зошто да се собере?

Белите цветови од бозел со својот мирис веќе најавуваат дека летото е веднаш зад аголот. Д-р Катја Ребољ, доктор по биохемија, познавач и истражувач...

Дали го местиш креветот штом ќе станеш? Има добра причина зошто не треба

Започнувањето на денот со местење на креветот е дел од секојдневната рутина на повеќето луѓе. Меѓутоа, еден експерт за чистење објасни зошто го смета...

Психијатри: двојно зголемување на бројот на луѓе кои страдаат од депресија и алкохолизам

Пандемијата Ковида-19 доведе до бројни промени на личното, семејното и социјалното ниво на секој поединец и влијаеше на менталното здравје на населението, додека медицинската...

НАЈНОВО

- Advertisement -spot_img