9.9 C
Ohrid
Tuesday, October 4, 2022
- Advertisement -spot_img

CATEGORY

Досие

(Скандал-факсимили) Реконструкција на улица 15-ти Корпус во Охрид пропадна за 6 месеци,криминал тежок 3 милиони евра и повторно „АД Илинден Струга“?!

„15-Корпус“ улица чија реконструкција беше главен предизборен адут на СДСМ во Охрид, постана улица синоним за криминална изведба, поточно, од оваа улица започнаа да...

(Ексклузивно) Објавени тајни германски документи за распадот на Југославија

Од почетокот на годината на јавноста и се достапни документи од германското Министерство за надворешни работи за процесот на признавање на независноста на Словенија...

(Мега скандал)„Македонски просветители“ ќе даде нов статус на Охрид во УНЕСКО, но овој пат како раритена глупост заштитена со Закон!!

Ќе ја дочека ли Охрид новата туристичка сезона и првите туристи раскопан во централното градско јадро? Дали на повидок ќе биде нов статус на...

ДОСИЕ ВАСКО КАРАНГЕЛЕВСКИ И ТОДЕ ТАСЕСКИ,ЛИКВИДАЦИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ!

Тоде Тасески , роден 1932 година во охридското Село Љубаништа .Од 1950 година постанува Командант на КОС на Третата Армиска област , личност од...

(ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО) Во Библијата на 16 места се споменува Македонија,Бугарија ниту еднаш!

Деновиве псоебно актуелна е темата за преговорите поврзани на нашата влада со владата на Р.Бугарија.Многу нешта Бугарија сака да присвои,на терет на македонскиот народ...

НАЈНОВО

- Advertisement -spot_img