9.9 C
Ohrid
Tuesday, October 4, 2022
- Advertisement -spot_img

CATEGORY

Бизнис

Дискусијата ќе продолжи до изнаоѓање на решение за раст на пензиите на долг рок

Методологијата за усогласување на пензиите ќе се менува со цел да се изнајде модел кој ќе овозможи одржливо решение на долг рок, договорија здруженијата...

Македонија влезе во вртлогот на презадолженоста

Справувањето со пандемијата, енергетската криза, како и сѐ погласните барања на бизнисите и граѓаните за помош од страна на државата го зголемија јавниот долг на 7,14...

МТСП: Во тек е исплатата на образовниот додаток за вториот мерен период

Министерството за труд социјална политика ги информира граѓаните дека во тек е исплатата на образовниот додаток за втор мерен период за учебната година 2021/2022...

Ангеловска-Бежоска и Азески договорија поредовно информирање за состојбите

Енергетската криза и геополитичките тензии и годинава ја прават непредвидлива деловната клима. Сепак  Народната банка со внимание ги следи движењата надвор и кај домашните...

Тренчевска: Ромската заедница останува дел од приоритетите во програмата на Владата 2020-2024 и Министерството за труд и социјална политика

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска се сретна со директорот на НВО Челим од Италија, регионалниот претставник на проектот и со...

Ангеловска-Бежоска ‒ Азески: Мерките и политиките спроведени од Народната банка го ублажија ударот на пандемијата врз економијата

Мерките и политиките коишто ги спроведе Народната банка за време на пандемијата придонесоа за ублажување на ударот врз економијата, а потоа помогнаа и во процесот...

Законското решение за минималната плата помина на Комисијата за труд

Предлог-измените на Законот за минимална плата поминаа на собраниската Комисија за труд и социјална политика, која ќе изнесува 18.000 денари нето износ, односно 26,422...

Урбанистичките планови во Маврово пред Уставен суд

Урбанистичките планови за селата Маврово и Леуново, како и одлуката за отстапување со стопанисување на водоводот на хотел Радика се пред Уставен суд. Адвокатското...

Бесими ги повика синдикатите на преговори

Владата има слух и преку дијалог со вклучените страни ќе се дојде до одржливо решение, како што тоа беше направено и со зголемувањето на...

Најголем дел од невработените се без образование

Двеста педесет и осум невработени лица од Струга ги искористиле активните мерки на Агенцијата за вработување, од кои 150 ја искористиле мерката за самовработување...

НАЈНОВО

- Advertisement -spot_img