16 C
Ohrid
Tuesday, May 24, 2022

100 дена на тотално разнебитување на здравствениот систем од страна на „Мали Бујар“ Беким Сали !

НАЈЧИТАНО

Денес се навршуваат 100 дена од денот кога започна тоталното разнебитување на здравственито систем во Македонија ,под диригентска палка на Беки Сали,кој партиските дресови ги менува по потреба!

Денес Беким Сали попознат во политичките колуари под прекарот „Мали Бујар“ , во своето експозе ќеизнесе проекти кој се завршени во врмето кога со министерството за здравство раководеше Венко Филипче.така во своето експозе Беким Сали „Мали Бујар“ ,повторно со алги ке истакне дека во изминатите 100 дена биле набавени и поставени апарати за Магнетна резонанса во Охрид, Струмица итн.??? Крајно нејано е како Беким Сали „Мали Бујар“ повтроно се дрзнува да лаже и да се кити со туѓи заслуги?

Што одбележува 100 дена Беким Сали „Мали Бујар“??

Манипулатори се луѓе кои совршено го скриваат нивното вистинско лице, вешто глумат и имаат одлични комуникациски вештини. Нивната главна цел е да управуваат со други луѓе за да го постигнат она што е во нивен интерес.Така Беким Сали „Мали Бујар“по превземањето на министерската фотеља единственото нешто кое го направил во Министерство за здравство е нестручна и незаконска промена на кадри и носители на проекти во МЗ на РСМ, против правна промена на директори на здравствени центри, одземање на клучеви од службени возила , и промена ,поточно албанизација на целиот кабинет во министерството за здравство.

Беким Сали „Мали Бујар“ има и дебело свое минато, така тој како кадар на Чаирското крило на ДУИ, од 2009 до 2010 година е шеф на кабинетот на министерот за здравство Бујар Османи како негов личен кадар , но е и претседател на Управниот одбор на Фондот за здравствено осигурување на Македонија.Во тоа време десна рака во МЗ на Беким Сали „Мали Бујар“ е сегашниот Државен советник Гордана Мајнова ,која станува негова најдобра другарка со која прават одличен криминален бизнис,каде имаат заеднички инвеститор околу тогашп спорните згради во центар на Скопје Граве 1 и Граве 2.

Во тоа време Гордана Мајнова и Беким Сали „Мали Бујар“ во министерството за зцравство носат нов млад кадар Елена Ристовска ,која денес заедно со Мајнова преставуваат главните егзекутори на све она македонско што вреди во Министератвото за здравство, поточно Мајнова и Ристевска се дежурните суфлери на Беким Сали „Мали Бујар“

-ОД ДУИ во Беса, од Беса во Алтернатива,Од Алтернатива во ДУИ ,комбинаториката на „Мали Бујар“!!!

Главен ментор и идол на Беким Сали е Бујар Османи, кој долги години престува политичка потпора на Беким Сали.Беким Сали Бујар Османи го доживува како Идол и буквално сака во секоја прилика да биде копија на Бујар , поточно сака да биде реплика на ликот и делото на Бујар и токму од таа причина во албанските политички кулоари го нарекуваат „Мали Бујар“.

За да достигне да постане барем бледа реплика на Бујар Османи , „Мали Бујар“ се солонува на услугите кој во минатото ги користел од неговата партнерка Гордана Мајнова и Елена Ристовска кој добиваат две Партиски задачи,првата да направат комплетна промена на вработените во министерството за здравство кој воделе проекти во времето на Ванко Филипче, поточно се што е од Филипче да се збриши,но и да извршат притисок врз директорите на здравствените центри во Македонија,да ја подржеле повторната кандидатура на д-р Калина Гривчева – Старделова за нејзиниот реизбор за претседател на Лекарска комора на РСМ!?За таа цел сите директори на зцдравствените установи од Македонија експресно преку МЗ биле повикани на партиски состанок во централата на СДСМ во Скопје,каде како преставник од МЗ се појавила извесна Др.манолева ,а состанокот го водел Генералниот секретар на СДСМ Миле Зечевиќ.

За да може криминалното работењре во министерството за здравство правно да се сокрие , по препорака на Гордана Мајнова ,Беким Сали „Мали Бујар“ ,ангажира две пензионерки кои порано во времето кога „Мали Бујар“ бил шеф на кабинет на тогашниот министер за здравство Бујар Османи,му биле делод правниот тим, ги ангажира со договор за месечен хонорар од 50.000 денари пензионерките Ангелина Бачановиќ и Анка Георгиевска.Под раководтсво на Гордана Мајнова и Елена Ристовска , овие дами пензионерки Ангелина Бачановиќ и Анка Георгиевска , се изготвуваат против правните и спротивни на закон решенија ,за промена на лицата кој ги воделе проектите во МЗ на РСМ и скандалозното решение за назначување на „Кловн“ за директор на Охридската болница.

100 дена министер Беким Сали „Мали Бујар“ , 100 дена здравствен Хорор.

С.Д.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО