More

    Ја освои Лигата на шампионите, играше за Реал Мадрид, а денес продава тутун за да преживее

    spot_img

    Во времето на Зинедин Зидан, Роналдо, Луис Фиго, Роберт Карлос и други ѕвезди, Реал Мадрид имаше проблеми со младите играчи. Со толку големи имиња, едноставно немаа шанса да го покажат својот талент.

    Еден од оние кои не успеаја да станат ѕвезда е Оскар Минамбрес. Тогаш младиот Шпанец успеа да собере 37 настапи и девет асистенции за Реал, но со фудбалот престана на 26 години.

    Минамбрес имаше бројни проблеми со повреди, ги скина и лигаментите на коленото, па во 2007 година реши да стави крај на кариерата.

    Во кариерата малку играше и за Еспањол, но не успеа да заработи доволно до крајот на животот. Денеска има 41 година и живее од продажба на тутун.

    „Морав да се фокусирам на грижата за семејството, тоа е најважно. Имав фиксно работно време од осум до осум години, со услов да направам пауза за ручек. Отсекогаш сум бил антипушач , Не ми се допаѓа работата што ја работам, но она „Не е остварување на сонот, но фудбалот не е се во животот“, изјави поранешната надеж на Реал.

    Поранешниот фудбалер имал проблеми со разбојници.

    “Еднаш двајца луѓе ме чекаа со пиштол пред продавницата. Ми побараа пари, но не им дадов. Оттогаш сум малку исплашен”, рекол Минамбрес.

    Најголемите фанови на Реал знаат да го препознаат во продавницата, но нему не му пречи бидејќи живее од продажба на тутунски производи и на тој начин го прехранува семејството.

    Во својата кариера ја освои Лигата на шампионите и шпанската титула во дресот на славниот Реал.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img