More

    Четири ефективни вежби за кои не ви се потребни тегови

    spot_img

    Овие вежби можете да ги правите и дома.

    Кога ќе си го олесните што е можно повеќе, помала е веројатноста да најдете изговор да не тренирате. Овие четири вежби не бараат никаква опрема, не мора да одите во теретана поради нив, а ефективни се и ќе видите резултати.

    Мост
    Изведувањето на оваа вежба ги активира стомачните мускули и задниот дел од телото. Оваа вежба е одлична сама по себе, а може да биде одлична и за загревање. Легнете на грб, свиткајте ги колената. Подигнете го задникот од подот, активирајте ги стомачните мускули и стиснете ги глутелите на врвот на движењето. Полека вратете се на почетната позиција и повторете.

    Сквотови
    Сквотови согоруваат калории и се одлични за слабеење, исто така, го намалуваат ризикот од повреди на колената и зглобовите. Застанете настрана така што стапалата ви се отприлика на ширината на рамената. Кога правите сквот, држете го грбот исправен, стомачните мускули стегнати и градите високо. Кога ќе се вратите од сквотот, турнете од петицата и стиснете ги мускулите на задникот на врвот.

    Извор: Андриј Попов / Panthermedia / Profimedia
    Издржливост на подлактиците
    Ова е вежба за целото тело, бара сила и рамнотежа. Ова е причината зошто стомачните мускули работат толку напорно. Заземете позиција, вашето тело мора да биде целосно исправено, без виткање на ‘рбетот, внимавајте колковите да не висат кон подот. Држете ја позицијата 30 секунди до една минута.

    Велосипедски стомачни
    Замислете нормални стомачни, но со поместување. Спротивното рамо го повлекувате до спротивното колено и наизменични страни. Оваа вежба е одлична за стомачните мускули, пишува Пинквил.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img